home fonte-trainingen
maatwerk in trainingen
coachtrajecten

Op eigen kracht

iedereen die moet of wil veranderen op werkgebied of op privégebied
motivatie om te veranderen, zelfinzicht en verhoogd zelfvertrouwen, stappenplan en actieplan om de gewenste verandering uit te gaan voeren
Deze training, kortweg “Oek” genoemd, is een begrip in de wereld van reintegratie en activering. De training is bij uitstek geschikt voor mensen die vast zitten in een bepaald patroon en daar op eigen kracht niet uit lijken te kunnen komen, zoals bijvoorbeeld langdurig werklozen of mensen die nog nooit hebben gewerkt. De training zorgt ervoor dat de deelnemer energie krijgt om te veranderen. Maar omdat het ook zorgt voor zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfsturing, is de training eveneens geschikt voor ieder ander die wel iets zou willen veranderen in zijn/haar leven maar niet goed weet hoe.
bewust worden van automatisch (vastzittend) gedrag,
gewenste verandering helder krijgen,
belemmeringen onderzoeken,
zicht op de inhoud van de gewenste verandering en hoe daar te komen.
8 tot 14 personen
11 x een dagdeel, bij voorkeur 1 x per week


Deze training wordt ook gegeven in train-de-trainersvorm.
Laat jullie eigen medewerkers opleiden in de OEK-methode,
zodat zij jullie cliënten groepsgewijs kunnen trainen om gemotiveerd te veranderen.


En dit zeggen tevreden klanten uit een grote landelijke organisatie over de OEK-training:
" Oek-training laat mensen weer geloven in een toekomst!
Sinds enige tijd wordt de Op Eigen Kracht (OEK-)training gegeven aan diverse cliënten van onze organisatie. Een team van 13 mensen is opgeleid om deze training te geven en we kunnen nu al spreken van een groot succes. De eerste trainingen zijn afgerond en daarover horen we niets dan positieve berichten. Als éen van de trainers zie ik de enorme stappen die mensen maken door deelname aan deze training. Mensen die al jaren stilstaan en nu, door deelname aan de training, opeens wel stappen durven zetten. Door diverse oefeningen worden ze zich bewust van hun kwaliteiten, hun kracht, maar ook van hun belemmeringen en van hun negatieve overtuigingen (die vaak niet realistisch blijken). Het is een feest om deze verandering bij mensen teweeg te kunnen brengen. Regelmatig roepen we dat eigenlijk iedereen deze training zou moeten kunnen volgen: cliënten, maar ook collega's! Voor iedereen zit er in deze training iets waar je wat mee kunt."
Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van dit product voor jullie organisatie?
Bel of en vraag vrijblijvend informatie aan.